Sosiaalisen median avulla on mahdollista tavoittaa tuhansia ihmisiä yhden viestin kautta, mutta on olemassa erityisiä vaiheita, jotka sinun on toteutettava, jos sisältösi on viraali, varsinkin kun lähetät valokuvia verkossa.
Hyvä uutinen on, että useimmat sosiaalisen median sivustot ovat ainakin valokuvakeskeisiä, mikä tarkoittaa, että kiinteistönvälittäjillä on loistava mahdollisuus saada kuvia kiinteistöistään siellä ja mahdollisesti kiinnostuneiden ostajien nähtävissä. Seuraavat vinkit auttavat sinua parantamaan kiinteistöihin liittyviä sosiaalisen median valokuvia varmistaaksesi, että ne tavoittavat mahdollisimman monta seuraajaasi ja niillä on mahdollisimman suuri vaikutus.

1. Tutki alustaa
Jokaisella sosiaalisen median sivustolla on omat parhaat käytäntönsä kuvien lähettämiseen. Esimerkiksi Facebook sallii useiden kuvien julkaisun yhdessä tilapäivityksessä tai albumien luomisen yksittäisiä erottumia varten. Instagram sallii kuitenkin vain yhden valokuvan julkaisun kerrallaan, ja seuraajat voivat olla järkyttyneitä, jos julkaiset yhtäkkiä valokuvatulvan yhdelle tietylle ominaisuudelle.

Näistä rajoituksista huolimatta on mahdollista hyödyntää kunkin sivuston erityistä tyyliä. Esimerkiksi Pinterestissä sivusto suosii pitkiä ja suorakaiteen muotoisia kuvia, kun taas lyhyet ja suorakaiteen muotoiset ovat parhaita Twitterille. Muista optimoida kuvat rajaamalla ne niin, että ne sopivat alustan tyyliin.

Kun Instagram sallii vain yhden kuvan lataamisen joka kerta, yksi idea on luoda kollaasikuva, joka näyttää kaikki kiinteistön parhaat näkökohdat. Kuvatekstiin voit kirjoittaa linkin sivustoosi, luetteloon tai yksinkertaisesti lisätä bion sinne, linkittämällä kiinteistöön. Esimerkiksi: ”Katso tätä hämmästyttävää ominaisuutta Hazelnut Drivella! Hanki lisätietoja – linkki biossa.”

2. Älä tuhlaa rahaa kalliiseen kameraan
Kallis kamera voi olla mukava, mutta ei ole tarpeen luoda korkealaatuisia kuvia. Uudempia, korkeamman tason puhelimia, kuten iPhone 7, on myös kyky ottaa upeita kuvia, sen laajakulmainen linssi, telefoto-linssi ja quad-LED True Tone Flash tarjoavat joukon vaihtoehtoja. Useimmissa korkealaatuisissa Android-älypuhelimissa on myös hyvälaatuiset kamerat, joilla on kyky ottaa valokuvia paljon suuremmalla syvyyskentällä, jolloin voit kaapata kiinteistön jokaisen kulman.

3. Korosta ainutlaatuisia malleja
Sinun tulisi aina korostaa kaikkien verkossa listaamistasi kiinteistöjen parhaita ominaisuuksia, erityisesti kaikkea ainutlaatuista. Ensinnäkin sinun täytyy lavastaa koti ammattimaisesti. Jos näet erityisiä muotoilukosketusta, muista ottaa niistä laadukas valokuva. Pienet yksityiskohdat auttavat tekemään tietystä kiinteistöstä houkuttelevamman – kuten päivitetyt laitteet, graniittiset työtasot, aidot puulattiat, korotetut katot, herkkä kruunuvalu jne.– Tällaiset yksityiskohdat hyppäävät välittömästi ulos ja herättävät ostajien huomion.

4. Perspektiivillä on merkitystä
Muista kaapata ominaisuus eri näkökulmista, jotta sillä on erilaisia näkökulmia. Ostajat ymmärtävät, että valokuvat voivat pettää, joten se auttaa tarjoamaan vaihtoehtoisia näkökulmia, jotta he eivät tunne johdettavansa harhaan millään tavalla. Jos esimerkiksi näytät vain yhden kuvan talosta, joka katsoo suoraan eteenpäin, mutta joudut rajaamaan suurimman osan valtavasta etupihasta, jäät paitsi arvokkaasta osasta kiinteistöä. Ja muista käyttää erityistä laajakulmalinssiä tehdä oikeutta yksityiskohdille, kuten tuolle ylisoidulle ruokasalille.