Valtaosa kuluttajista aloittaa uuden kotihakunsa katsomalla listauksia verkossa, mutta internetin leviäminen ei ole juurikaan hillinnyt ostajan halua kiinteistönvälittäjän henkilökohtaiseen kosketukseen. Päinvastoin, kuluttajat ovat valmiita maksamaan enemmän kuin koskaan hyvän kiinteistönvälittäjän palvelujen turvaamisesta, sanoo Steve Murray, konsulttiyritys Real Trendsin puheenjohtaja, joka seuraa, miten kiinteistönvälittäjät suorittavat työnsä.

Vaikka internet on häirinnyt lukemattomia toimialoja matkoista rahoitukseen ja paljon muuta, kiinteistönvälittäjät eivät ole koskaan tunteneet työpaikkojensa olevan uhattuina, Murray kertoi Washington Postille.

”Ei ole pienintäkään todistetta siitä, että internetillä olisi vaikutusta”, Murray sanoi.

Internetin vaikutus on vaikuttanut siihen, miten agentit tekevät työnsä. Esimerkiksi Internet on nyt suurin mainosportaali agenteille, jotka käyttävät erilaisia palveluita ja ohjelmistoja automatisoidakseen tehtäviä, kuten markkinointia jne. Internet ei kuitenkaan ole vienyt kiinteistönvälittäjän työpaikkoja – sen sijaan Yhdysvalloissa aktiivisesti työskentelevien agenttien määrä on noussut 60 prosenttia viimeisen 20 vuoden aikana, Murray sanoi.

Se on täysin päinvastainen kuin monet ennustukset. ”Ala pelkäsi internetiä”, sanoi Leonard Zumpano, eläkkeellä oleva rahoituksen professori Alabaman yliopiston kiinteistötutkimuskeskuksessa. ”He eivät uskoneet, että heillä olisi töitä.”

Mutta päinvastoin, kiinteistönvälittäjät ansaitsevat nykyään yleensä enemmän palkkioita kuin internetiä edeltävät kollegansa. Se on vakaiden palkkioiden ja kotiarvojen nousun ansiota, Washington Post kertoo. Vuonna 1997 agentit tekivät keskimäärin 16 000 dollarin palkkion mediaanihintaan hinnoiteltuun kotiin inflaatiokorjattuna. Nykyään keskimääräinen palkkio on 20 131 dollaria.

Yksi syy siihen, miksi asiantuntijat sanovat kiinteistönvälittäjien menestyneen internet-aikakaudella, jossa muut ammatit ovat epäonnistuneet, on se, että kotimyynti on edelleen erittäin monimutkainen rahoitustapahtuma, jota harvat kuluttajat osaavat käsitellä itse. Prosessi on pelottava, joten kuluttajat haluavat auttavan käden opastamaan heitä sen läpi.

Lisäksi kiinteistöyhtiöt ja -yhdistykset ovat tehneet kovasti töitä edistääkseen kiinteistöalan ammattilaisen arvoa, joka ohjaa sinua liiketoimesi läpi. National Association of Realtors teki äskettäin sopimuksen ABC: n sitcomin ”Moderni perhe” kanssa episodista, jossa hahmo Phil Dunphy korostaa rooliaan lisensoituna kiinteistönvälittäjänä. Samaan aikaan Century 21 Real Estate näyttää mainoksia iskulauseella ”Onnea, robotteja” … ”ei ole robottia oivalluksen, hälinän tai kädenpuristuksen puolesta.”

Vuonna 2016 noin 89 prosenttia asunnonmyyjistä käytti kiinteistönvälittäjän palveluita. Samaan aikaan omistajakauppojen myynnit ovat laskeneet alimmalle tasolleen sitten vuoden 1981, vain 8 prosenttiin kaikista asuntokaupoista.

”Kuka kirjoittaa sopimuksen? Täyttää julkistamislausunto? Ennakoida, mitä markkinoilla on tulossa?” kysyi NAR:n presidentti Bill Brown. ”Kodin ostamisessa ja myynnissä on inhimillinen elementti, jota ei voi korvata.”