Monet ihmiset toivottavat tervetulleeksi helpotuksen kesän kuumimmista päivistä ja odottavat innolla vuodenaikaa. Syksy ja kevät ovat kuitenkin vuodenaikoja, jotka vaativat eniten kodin huoltoa, koska nämä ovat dramaattisimpia muutoksia säässä. Viivyttelijät odottavat, kunnes sateet satavat ja tuuli alkaa puhaltaa ennen sadekorujen puhdistamista. Asunnonomistajat, jotka todella arvostavat katon pitämistä päänsä päällä, puhdistavat kourut muutaman kerran pitääkseen ne lehtivapaita syksyisin.

Syksyn perushuollon tarkistuslista ei juuri muutu vuodesta toiseen. Löydät tehtäväluettelon täältä: Syksyn kodin perushuollon tarkistuslista. Jos kotisi on hieman vanhempi tai haluat olla perusteellisempi, seuraavassa on luettelo tehtävistä, jotka sinun tulisi harkita.

Katuojan vartijat. Jos et halua puhdistaa kouruja useita kertoja vuodessa, harkitse kourusuojien asentamista, jotta työ olisi paljon helpompaa. Sinun pitäisi silti tarkistaa vähintään kerran vuodessa, että nämä tekevät työn, mutta on paljon turvallisempaa mennä tikkaita ylös käyttämällä molempia käsiä vain kerran varmistaaksesi, että vartijat tekevät työn. Väestömme ikääntyessä tämä on hyvä vaihtoehto, ennen kuin et voi enää turvallisesti kiivetä tikkaita.

Huolehdi suurista töistä. Nämä muutamat viikot viileämpi sää ilman sadetta ja ennen päivien lyhenemista ovat hyviä suurempiin töihin, kuten ulkokuoren maalaamiseen. Alhainen kosteus, viileämmät (mutta ei kylmät) lämpötilat ja kuivat tuet ovat paras aika vuodesta ulkomaalaukseen. Ennen kuin käytät uutta maalia, tarkista, ettei se rakkuloi, kupli tai halkeile maalia. Painepesu tai kaavin nämä alueet ennen maalaamista uudelleen lahoamisen ja veden tunkeutumisen estämiseksi. Tämä on myös paras aika tarkastaa ovien, ikkunoiden ja apuohjelmien ympärillä.

Säänraivaaminen kuivuu lopulta ja kutistuu vanhemmissa kodeissa. Useimmissa vanhemmissa taloissa ei ole laajennusvaahtoa oviruuhmien ja talon rungon välissä. Varovasti vääntäminen oven ympärillä ja vaahdon ruiskuttaminen aukkoon pysäyttävät talviluonnokset. Harkitse myös oven pyyhkäisyjä, jos sinulla ei vielä ole niitä.

Maisemointi. Nurmikkosi saattaa näyttää parhaalta, jos olet hoitanut sitä koko kesän tai se voi olla ruskea, kuiva ja tarvitsee vakavaa hoitoa ennen talvea. Tämä on se aika vuodesta, jolloin ruohonjuuritaso kasvaa syvemmälle ja on hyvä aika eristää ennen hitaasti vapautuvan talvilannoitteen levittämistä. Vanhemmat kodit tarkoittavat kypsempiä ja vakiintuneempia pensaita ja puita, jotka on leikattava. Vaikka keväällä on parasta leikata puita ja pensaita kasvuvaiheessa, tee se tähän aikaan vuodesta joka tapauksessa, jos nämä ovat lähellä voimajohtoja, kattoja tai ikkunoita. Nyt on myös aika jakaa tai siirtää perennoja. Vedä kuolleet yksivuotiaat esiin ja lisää multaa talvehtimiskasvien suojelemiseksi. Jos sinulla on sprinklerijärjestelmä, varmista, että se on tyhjennys, jotta sinun ei tarvitse vaihtaa putkia tai venttiilejä ensi keväänä.

Vanhempien kotien utettieristys asettuu, kasaantui ja sopimukset jättävät aukkoja ja epätasaista kattavuutta. Eristyksen suositellut tyypit ja R-arvot ovat muuttuneet vuosien varrella. Jos sinulla on vanhempi talo, kannattaa harkita vanhan eristyksen lisäämistä tai vaihtamista. Varmista myös, että utavien eristeet eivät peitä räystäiden tuuletusaukkoja, jotta katolla ei olisi talvisia jääpatoja.

Pidä elukat poissa. Sään viilentyessa hiiret, oravat ja muut elukat etsivät lämmintä paikkaa viettää talvea. Tarkista lintu- ja jyrsijänäytöt atttausventtiilien avulla, jotta ei-toivotut vieraat eivät ole toivottuja.

Poista ikkunan A/C yksiköt. Jos käytät ikkunailmastointilaitteita kesällä, poista ne ennen kuin sää kylmenee. Jos ikkuna A/C-yksiköt on jätettävä sisään, peitä laitteen koko ulkopinta eristyskääreellä kylmän ilman jotta kylmä ilma poisttyy.

Tee energia-auditointi. Koulutettu ammattilainen arvioi kotisi nykyisen energiatehokkuuden ja antaa sinulle luettelon suositelluista parannuksista. Näitä voivat olla energy star -laitteiden päivittäminen, eristyksen lisääminen sisäuuttaan tai säänpoiston tehostaminen. Myös tee-se-itse-energia-auditointiohjeet löydät Energy.gov.

Asenna ohjelmoitava termostaatti. Tämä ei ehkä ole korkealla listallasi, mutta jos parannat energiatehokkuutta joka vuosi, tämä voi olla nykyaikaisen termostaatin vuosi. Voit olla täysin mukava koko ajan säästäen energiaa. Aseta se laskemaan 55 tai 60 asteeseen työpäivän aikana ja takaisin haluamallesi tasolle puoli tuntia ennen kuin yleensä pääset töistä kotiin. Sama juttu yöllä, kun olet sängyssä ja peiton alla. Muista pitää lemmikkisi mukavuus mielessä, kun päätät, kuinka alhaiseksi lämpötila asetetaan.