Se ylittää edellisen huipun, joka asetettiin suuren laman aikana, Pew Research Center raportoi.

Pew’n kyselyssä havaittiin, että 52 prosenttia 18–29-vuotiaasta asuu kotona joko molempien tai toisen vanhempansa kanssa, kun se helmikuussa oli vain 47 prosenttia. Se tarkoittaa, että noin 26,6 miljoonaa nuorta aikuista asuu nyt kotona äidin ja isän kanssa.

Kotiin muuttavien nuorten aikuisten muutto vaikuttaa kaikkiin sukupuoliin, rotuun ja etnisiin ryhmiin, ja sitä tapahtuu sekä metrossa että maan maaseudulla, Pew sanoi. Suurinta kotiin muuttaneiden nuorten aikuisten kasvu oli kuitenkin 18–24-vuotiailla.

Aiemmin eniten kotona asuvia nuoria aikuisia oli vuonna 1940 suuren laman lopussa, jolloin havaittiin, että 48 prosenttia asui vanhempiensa luona. Tätä ennen ei ole tietoja, jotka kuvastaisi tilannetta pahimman laman aikana, 1930-luvulla.

”Tämän vuoden pandemia ja talouden laskusuhdanne ovat koetelleet nuoria aikuisia erityisen paljon, ja he ovat liikkuneet muita ikäryhmiä todennäköisemmin”, Pew Research Center kertoi viitaten muihin kyselyihin.

Sen kyselyssä havaittiin, että 9 prosenttia nuorista aikuisista on muuttanut takaisin kotiin joko väliaikaisesti tai pysyvästi koronaviruspandemian suorana seurauksena. Noin 23 prosenttia kertoi muuttaneensa takaisin kotiin yliopistokampusten sulkeuduttua, kun taas 18 prosenttia kertoi tehneensä niin työpaikan menetyksen tai muiden taloudellisista syistä.

Kotiin muuttavat nuoret aikuiset olivat trendi jo ennen pandemiaa, ja se vaikuttaa asuntomarkkinoihin. Koska ihmiset muuttavat takaisin kotiin, uusien kotitalouksien kasvu on hitaampaa kuin väestönkasvun.

Pew kertoi, että helmikuun ja heinäkuun välillä 18–29-vuotiaan henkilön jätteille kotitalouksille määrä laski 12 prosenttia, 15,8 miljoonasta vain 13,9 miljoonaan.

Toinen MagnifyMoneyn kesällä teettämä tutkimus tunnisti Riversiden, Califin. Miamissa. Los Angelesissa. San Antonio, Texas; New Yorkissa. ja Memphis, Tenn. metroissa, joissa nuoret aikuiset todennäköisimmin asuvat vanhempiensa luona.