Kaupallinen kiinteistöarkkitehtuuri muuttuu joka vuosi ja joka vuosi uusilla materiaaleilla, asetteluilla, malleille ja markkinoiden vaatimuksilla, jotka määräävät, miten kiinteistöjen maailma kehittyy. Jos haluat sijoittaa kaupallisiin kiinteistöihin tai haluat vain tietää, mitä tulee uusiin arkkitehtuuriliikkeisiin, tässä ovat suosituimmat trendit, jotka sinun on tiedettävä siitä, jättävät valtavan jäljen kaupallisiin kiinteistöihin.

Kestävän kehityksen toimet
Yritysten vastuullisuus on ollut vahvaa jo jonkin aikaa ja se on edelleen trendikäs vuonna 2020. Ennätysmäärä yrityksiä ponnistutuu mahdollisimman paljon kestävän kehityksen edistämiseksi ja ilmastotoimiin sitoutumisensa nopeuttamiseksi.

Uusiutuva energia on liike-elämässä ennätyksellisen korkealla, mikä tekee suuria askeleita kohti vastuullisempaa toimintaa. Vaikka nämä kestävyysponnistelut ovat suuri haaste liikekiinteistöalalle, ne ovat myös loistava tilaisuus tehdä jotain hyvää ihmiskunnalle.

Parempi työkokemus
Kaikenkokoiset yritykset tekevät parhaansa houkutellakseen ja säilyttääkseen laadukasta työvoimaa, joten yritysten välinen kilpailu kukoistaa. Yksi tapa tulla työnantajaksi, jossa kaikki haluavat työskennellä, on tarjota osaajalle toimistotila, joka kannustaa heidän kasvuunsa, yhteistyöhön sekä työn ja elämän tasapainoon. Nykyään elämme työntekijöiden maailmassa, joten kaikki työtilat on mukautettava heidän tarpeisiinsa.

Ajattele, että mukavuudentäyteiset ympäristöt, älykäs tekniikka ja hyvä yhteisöllisyys voivat auttaa työntekijöitä tuntemaan olonsa tervetulleiksi ja rakastetuksi. Lisäksi työpaikan väestörakenteen muuttaminen edellyttää joustavuutta. Koska Baby Boomers jää eläkkeelle myöhemmin kuin koskaan, työntekijät voivat kohdata jopa viisi sukupolvea työskentelemässä yhdessä tilassa, joka vaatii älykkäitä suunnitteluratkaisuja.

Coworking vs. perinteiset toimistot
Ei ole salaisuus, että perinteiset toimistot menettävät vauhtiaan samalla, kun coworking-tilat kasvavat päivä päivältä suositummiksi. Tämä muutos johti pienten toimistotilakysynnän vähenemiseen, mikä on suuri haaste perinteisille omaisuudenomistajille. Jos kuitenkin otamme suoraan omistajalle pienet vuokramarkkinat ja annamme sille nykyaikaisen kasvojenkohotuksen, tämä siirto voi hidastaa pienten toimistotilojen laskua ja auttaa sijoittajia takaisin jaloilleen.

Parempi valaistus
Koska työtilat keskittyvät yhä enemmän työntekijöiden hyvinvointiin ja asiakkaiden viihtyvyyteen, myös valaistus muuttuu nopeasti. Esimerkiksi jotkin valaisimet ja muut kaupalliset valaistusratkaisut voidaan kytkeä käyttöasteantureihin, ne sisältävät kauko-ohjaimia ja tarjoavat jopa langatonta viestintää.

MYÖS LED-ratkaisut ovat edelleen vahvoja. Esimerkiksi käytännöllisiä BUCK LED -teollisuussovelluksia on lukuisia, matalan korkeuden teollisuustiloista huoltoasemiin ja varastoihin, mikä tekee siitä sopivan moniin tiloihin ja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Jotkut heidän malleistaan mahdollistavat hallinnan analogisella himmennyllä, joka voi edelleen parantaa mukavuutta.

Kylmävarastojen suurempi kysyntä
Verkkokauppa ja verkkokaupat kukkivat, joten nämä vähittäiskauppiaat tarvitsevat yhä enemmän jakelutilaa painottaen kylmävarastoratkaisuja, jotka voivat tehostaa niiden toimittamista asiakkaille.

Rakennuttajat etsivät suuria varastotiloja ja maata, joka on lähellä valtateitä ja satamia (erityisesti tuoreilla markkinoilla), joten suuret jakelukeskukset, jotka on varustettu parannetuilla kylmävarastoratkaisuilla, ovat yhä enemmän hajoamassa.

Orgaaniset tilat
Ihmiset ovat yhä tietoisempia siitä, kuinka tärkeää on, että luonto on elämässään, joten työskentely vehreyden ja orgaanisten asioiden ympäröimänä on yhä suositumpaa. Luomutilat auttavat myös stressinhallinnassa, ahdistuksen lievittämisessä sekä luovuuden ja tuottavuuden kasvussa, joten ei ole yllätys, että monet liikerakennukset tekevät kaikkensa vihertääkseen asuintilojaan ja toimistojaan.

On monia tapoja sisällyttää biofilia nykyaikaisiin kaupallisiin tiloihin, mutta suuremmat ikkunat luonnonvalolle, sisäkasveille ja vesiominaisuuksille sekä luonnolliset värit ovat vain joitain suosituimmista, tehokkaimmista ja kustannustehokkaimmista ratkaisuista.