Mutta vaikka kiinteistötarkastuksesta luopuminen oli aina tarjouksen tekeminen houkuttelevampaa ja erottuvampaa tarjoussodassa, nykyään se ei ole aina syy siihen, miksi ostajat tarjoavat sitä.

Ongelmana on nyt se, että kotitarkastajilla on joissakin osissa maata niin kova kysyntä, että osa on jo varattu viikoiksi eteenpäin. Kun ostajilla on sopimus, joka antaa heille vain seitsemän päivää aikaa saada tarkastus päätökseen, jotkut päättävät luopua siitä saadakseen sopimuksen aikaan, mutta ammattilaiset sanovat, että se voi osoittautua kalliiksi virheeksi.

korosti tuoreessa artikkelissaan ylivarattujen kotitarkastajien ongelmaa. Sen mukaan suuri kysyntä on johtunut maaliskuusta toukokuuhun voimassa 2000-luvun rajoituksista, jolloin useimmat valtiot eivät sallineet tarkastuksia covid-19:n valvomiseksi käyttöön asetettujen kotirajoitusten vuoksi. Kotitarkastukset ovat jatkuneet lähes kaikissa valtioissa, mutta kysynnän kasvu ja vilkkaat asuntomarkkinat tarkoittavat, että on ruuhkaa, jota tarkastajat eivät ole pystyneet saamaan läpi.

Tietenkin on joitakin ostajia, jotka päättävät edelleen luopua kotitarkastuksesta yrittääkseen tehdä tarjouksestaan houkuttelevamman myyjälle, erityisesti kuumimmilla asuntomarkkinoilla. Kesäkuussa noin 20 % Redfinin kiinteistönvälittäjien yhdysvaltojen suurimmilla markkinoilla toimittamista menestyksekkäistä tarjouksia luopui esimerkiksi tarkastussuunnitelmasta.

Silti asiantuntijat sanovat, että kotitarkastuksesta luopuminen voi olla erittäin kallista.

Se on ”muutama sata dollaria mielenrauhastasi”, sanoi Jean Rosalia, virginialaisessa Virginia Beachissa toimiva asuin- ja liikekiinteistöalan ammattilainen. ”Toisin kuin ehkä kymmeniä tuhansia dollareita tien päällä jostakin, mitä et voinut havaita yksin.”