Kun yhä useammat työntekijät antavat ihmisille mahdollisuuden työskennellä kotoa covid-19-pandemian vuoksi, jotkut ovat päättäneet ottaa tarjouksen vastaan pysyvästi. Ja koska tämä tarkoittaa vapautumista työmatkan taajamasta, jotkut päättävät lisätä keppejä ja liikkua niin pian kuin voivat.

”Pandemia oli odottamaton, työskentely kotoa oli odottamatonta, mutta siitä huolimatta monet yritykset ymmärsivät, että työntekijät voivat olla yhtä tuottavia työskentelemään kotoa käsin”, National Association of Realtorsin pääekonomisti Lawrence Yun kertoi CNBC:lle. ”Saatamme alkaa nähdä piristystä siinä, että ihmiset ostavat vanhainkoteja ennen eläkkeelle jäämistään.”

Yun sanoi, että hän on nähnyt asuntojen kysynnän kasvavan lomakeskusalueilla ja myös lämpimämmissä osavaltioissa, jotka ovat perinteisesti eläkeläisten kohteena, mukaan lukien Arizona, Nevada ja Texas.

Lisäksi Transamerican syyskuussa tekemässä eläketutkimuksessa havaittiin, että 38% tänä vuonna eläkkeelle siirtyneistä on päättänyt muuttaa uuteen kotiin. Useimmat eläkeläiset mainitsevat muuton pääasiallisimmaksi syyksi perheen ja ystävien läheisyyden, jota seuraa edullisemmat elinkustannukset ja paremman terveydenhuollon saatavuus.

Toinen motivoiva tekijä, joka saa ihmiset muuttamaan aikaisemmin, on kodin kohtuuhintaisuus, Yun sanoi. Hän totesi, että itä- ja länsirannikon kalliiden alueiden asukkaat voivat löytää paljon suurempia koteja sisämaahan edullisempaan hintaan. Nämä ihmiset voivat olla huolissaan siitä, että asuntojen hinnat jatkavat nousuaan, Yun lisäsi. Nar kertoi tiistaina, että nykyiset asuntojen hinnat nousivat elokuussa 11,4 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna, valtakunnalliseen 310 600 dollarin mediaaniin.

”Näyttää siltä, että kysyntä pysyy vankkana tulevina vuosina, koska Fed on selvästi ilmoittanut aikeistaan, että meillä tulee olemaan matalakorkoinen ympäristö”, Yun kertoi CNBC:lle.

NAR julkaisi aiemmin tässä kuussa tutkimuksen, joka osoitti parhaat etätyöpaikat, kun Forsythin piirikunta, Ga., ja Douglas County, Ohio, ovat listan kärjessä.