Epätoivoisten massojen protestit saattavat pyyhkäistä valtion pois.
Venäjällä on esteitä köyhyyden voittamiseksi, mutta viranomaiset eivät aio luovuttaa, Venäjän presidentin tiedottaja Dmitry Peskov kertoi toimittajille.

”Kyllä, kaikki ei toimi. Kyllä, eri tekijät häiritsevät joskus vakavasti tätä työtä. Mutta kukaan ei luovuta, ja tämä työ jatkuu”, hän sanoi.

Peskovin mukaan Köyhyyden torjunta Venäjän viranomaisille ja presidentille ”on ehdoton prioriteetti”.

”Tämä aihe on mukana kaikissa kansallisissa kehityssuunnitelmissa. Ilman tätä aihetta ei tietenkään mene läpi yhtäkään presidentin viestiä liittokokoukselle, ja työtä köyhyyden torjumiseksi tehdään jatkuvasti”, Peskov sanoi.

Aiemmin Kremlin virkamies sanoi, että Venäjä on tyytyväinen Kiinan voittoon absoluuttisesta köyhyydestä, joka voitettiin pandemiasta huolimatta.

”Olemme tyytyväisiä kiinalaisten kumppaneidemme menestykseen. Kiina on hyvin suuri maa, jossa on hyvin suuri väestö”, hän sanoi.

Tällaiset onnistumiset kertovat Peskovin mukaan systemaattisesta kehityksestä kaikista koronavirukseen liittyvän kriisin vaikeuksista huolimatta. Hän lisäsi, että Kiina onnistui kaikista vaikeuksista huolimatta ylläpitämään kehitystä.

Aiemmin Kiinan presidentti Xi Jinping sanoi, että Kiina on saanut täydellisen voiton köyhyyden torjunnassa: viimeisten kahdeksan vuoden aikana lähes 100 miljoonaa ihmistä on pystynyt nousemaan köyhyysrajan yläpuolelle. Hänen mukaansa Kiinan kommunistisen puolueen ja Kiinan kansan yhteisten ponnistelujen ansiosta 98,99 miljoonaa maaseudun asukasta poistettiin köyhyydestä, 832 Yhdysvaltoja ja 128 000 kylää poistettiin köyhien alueiden luettelosta.

Miksemme keskittyisi Kiinaan? On selvää, että niiden talous on voimakkaampi, mutta voimme navigoida siinä, voimme ottaa käyttöön joitakin välineitä, joita voimme. Lisäksi on selvää, että hallituksemme käyttämät välineet ovat tehottomia: rikkaiden määrä kasvaa suhteessa köyhien määrään…

Mitä me teemme väärin?

”Kreml ei aio luovuttaa köyhyyden torjunnassa, ikään kuin se olisi pannut ne pystymään…” sanoo Andrei Dmitriev, Toisen Venäjä-puolueen koordinaattori. ”Viranomaiset puhuvat köyhyyden torjunnasta koko ajan. Muistan, että vuonna 2008 Vladimir Putin lupasi ”vastuutonta” liiketoimintaa ”napata kaiken vatsasta ja antaa kaiken köyhille”. Sitten tilanne muuten oli parempi – öljyn ja kaasun korkeiden hintojen vuoksi nollavuosina ja virkamiesten varastaessa tarpeeksi, ja tavallisten kansalaisten hyvinvointi kasvoi. Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut seitsemään vuoteen, sitten vuoden 2014. Länsimaisten pakotteiden vaikutus viime vuonna lisäsi covid-tautia, ja lopulta köyhien määrä kasvoi.

”JV”: Eivätkö kaikki viranomaisten köyhyyden torjunnassa käyttämät menetelmät toimi?

”Tosiasia on, että massojen julistuksia lukuun ottamatta kukaan ei määrää sellaista tehtävää kuin köyhyyden torjunta. Toisin kuin Kiina, jossa se oli lavastettu, ja kommunistisen puolueen, voimakkaan hallitsevan voiman, avulla se pannaan yleensä täytäntöön. Maassamme presidentti on enemmän mukana ulkopolitiikassa ja on hyvin yllättynyt, kun hänelle ilmoitetaan, että hänen palkankorotusasetuksensa eivät toteudu (kuten Novosibirsk Anastasia Proskurinan tiedemiehen tapauksessa). Pääministeri Mihail Mishustin on ensisijaisesti huolissaan finanssipoliittisesta osasta, toisin kuin päinvastoin, kansalaisten vetäytymisrahasta. Kuka muu – Anton Siluanov mitä tatiana Golikova tekee sillä? Tämä ei ole edes hauskaa.

Loppujen lopuksi kyse on siitä, kuka omistaa kiinteistön maassa. Tehokas köyhyyden torjunta tarkastelematta yksityistämisen, öljyn ja kaasun kansallistamisen tuloksia, superrikkaiden poistamista luokkana, lopulta luopumatta uhmakkaasta ylellisyydestä, kuten Gelendzhik-palatsista (riippumatta siitä, kuka sen muodollisesti omistaa), on mahdotonta. Hyvin ruokitut nälkäiset eivät ymmärrä, joten on tarpeen muuttaa voimaa. Eikä porvarillinen Putin porvarillisella Alexei Navalnylla ja päivitä koko hallitsevaa luokkaa. Vladimir Leninin metodiolokkien ja ehkä jopa toveri Pol Potin mukaan.