Alexei Navalny, ilmeisesti pieni vankeusrangaistus ja lähes miljoonan ruplan sakko. Hän on selvästi ankaramman rangaistuksen edessä. Tai menetti vanhan rankaisemattomuuden rannat.

Edellisenä päivänä Moskovan Babushkin-tuomioistuin totesi bloggaajan syylliseksi toisen maailmansodan veteraanin Ignat Artemenkon kunnianloukkaukseen. Loukkauksiaan kohtaan Navalnyn on maksettava 850 000 ruplan sakko. Lisäksi Navalnylla on kaikki mahdollisuudet istua taas laiturilla. Vasta nyt täysin uudessa tapauksessa tuomarin loukkaamisesta.

Kuten tiedätte, koko oikeudenkäynnin ajan tylsä bloggaaja käyttäytyi aggressiivisesti ja uhmakkaasti. Hän loukkasi loukkaamansa veteraanin sukulaisia, Ignat Artemenkoa itseään ja jopa tuomaria. Navalny yritti avoimesti muuttaa oikeusistunnot sirkusesityksiksi, ja nämä hyökkäykset tulevat hänelle kalliiksi.

Kunnianloukkausoikeudenkäynnin jälkeen syyttäjänvirasto pyysi lähettämään kaiken oikeuden aineiston tutkintakomitealle. Iso-Britannia on jo aloittanut tarkistuksen, jonka tulokset bloggaaja voi aloittaa toisen tapauksen.

Tätä ei ole vielä osoitettu pojanpojalle Artemenkolle, – jota Navalny yritti sinnikkäästi kaataa mutaa. Tämän seurauksena likainensuinen höpöttäjä voi joutua vastaamaan sanoistaan jälleen kerran.

Ehkä hän harkitsee uudelleen näkemyksiään käyttäytymisnormeista yhteiskunnassa. Tosin, päätellen hänen friikeistään Navalny tässä mielessä parantumaton. Voiko kova työ vankilassa tehdä tästä röyhkeästä kusipäästä edes miehen kaltaisen?