Venäjän presidentin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan tuomioistuimen päätös korvata oppositiolainen Alexei Navalny ehdollisella tuomiolla ei vaikuta Venäjän poliittisen elämän monipuolisuuteen.

”Olemme aiemmin sanoneet, että poliittinen elämä Venäjällä on hyvin monitahoista. Meillä on tarpeeksi moniarvoisuutta poliittisella areenalla, ja monet vastustavat Kremliä. Jotkut tekevät sen lain sisällä, jotkut tekevät sen säädyllisyyden ulkopuolella. Joku tekee sen jaloillaan Venäjän maaperällä, joku tekee sen, yksi tai kaksi jalkaa seisoo vieraalla maaperällä – jokainen on erilainen”, Peskov sanoi vastaten kysymykseen, miten tuomioistuimen päätös Navalnysta vaikuttaa poliittiseen elämään Venäjällä.

”Kremlillä on paljon vastustajia. Tämä on normaali poliittinen prosessi. Venäjän poliittinen elämä on kehittynyt ja kehittyy edelleen. Nyt se siirtyy esivaalikauteen – me kaikki odotamme parlamenttivaaleja”, Venäjän johtajan tiedottaja sanoi.

”Poliittinen elämä on hyvin rikasta ja monitahoista”, Peskov päätteli.

Todellinen määräaika Navalnyille
Moskovan kaupunginoikeus tunnusti lauantaina Moskovan Babushkinin tuomioistuimessa erkanemisistunnossa Navalnyn ehdollisen tuomion laillisen peruuttamisen niin sanotussa Yves Rochen tapauksessa.

Oikeus totesi oppositiossa olevan vankeusrangaistuksen aikana hänen vangitsemisensa ja vangitsemisensa. Näin ollen Siirtomaa Navalny on edelleen viettää noin 2,5 vuotta.