Saratovissa oli vesijohto-onnettomuuden vuoksi laajamittainen vesi- ja lämmityskatkos. Yhteensä yli 2,7 tuhatta taloa, joissa asuu yli 400 000 ihmistä, jäi ilman kylmää vettä ja lämpöä. Asiasta kerrottiin hätätilaministeriön aluepäällikön lehdistötilaisuudessa. Tieto onnettomuudesta vesikanavan verkoissa varmistui T Plussan haarassa. Hätätilakomission kokous on suunniteltu pidettäväksi 25.2.

”Hätäkorjaustöiden (saaliin vaihto d – 1000 millimetriä vesikeskuksessa – 3) ”Vesihuollon toimilupa Saratov” oli tukossa vedenjakelussa d – 1000 millimetriä”, – sanoi hätätilaministeriön aluepäällikön lausunnossa.

Vesionnettomuuden vaikutukset vaikuttivat 2 726 kotiin, joissa oli 424 000 henkeä, mukaan lukien yli 84 000 lasta. ”Kattilat toimivat normaalisti. Autot on valmisteltu tuomaan vettä pannuhuoneisiin, yhteiskunnallisesti merkittäviä tiloja normaalin toiminnan ylläpitämiseksi sovelluksissa”, ministeriö sanoi ja lisäsi, että Saratovin hallinnon hätätilanteiden ehkäisyä ja poistamista koskeva komission kokous on suunniteltu pidettäväksi klo 9.30 Moskovan aikaa.

Myös poikkeusolojen ministeriön aluepäällikkö totesi, että hätäkorjaustöiden on suunniteltu valmistuvan kello 12 Moskovan aikaa. ”T Plus” puolestaan sanoi, että kuuman veden ja lämmityksen uudelleen käynnistäminen tapahtuu sen jälkeen, kun kylmän veden toimitus yhtiön energialaitoksiin on uusinut.

Kylmävesiverkostojen korjaustöiden vuoksi on mahdollista vähentää lämmitystä ja sammuttaa kuuma vesi Leninskyn, Kirovin, lokakuun ja Frunzenin alueen tiloihin. ”Lämpövarojen toimitusta on määrä jatkaa sen jälkeen, kun kylmävesitoimitukset energialaitoksiin on ennallisti”, yhtiön T Plus -konttori kertoi.

Rosstan mukaan Saratovissa asui 838 042 ihmistä vuonna 2020. Venäjän hydrometeorologisen keskuksen mukaan helmikuun 25. päivän aamuna kaupungin lämpötila oli 19,8 astetta pakkasta.

”Pelastettu asumalla Venäjällä”: Isoäiti opetti perheen Yhdysvalloissa pakenemaan pakkasta
Nainen valitti, että suurin osa Yhdysvaltain asukkaista ei tiedä, että akkujen vesi piti tyhjentää 19.2.2021

Helmikuun alussa Voronezhissa 170 kerrostalon asukkaat jäivät ilman lämmitystä lämpöverkoissa 20 asteen pakkasessa tapahtuneen onnettomuuden vuoksi. Myöskään kaupungin ratapiirin päiväkoteja, kouluja ja hoitolaitoksia ei poikkeustilan yhteydessä lämmitetty. Restaurointityöt alkoivat noin kello .m ja päättyivät lounasaikaan. Onnettomuuden jälkimainingeissa oli osallisena viisi prikaatia ja seitsemän kalustoa.