Arkangelin alueella SGMU:n (Northern State Medical University) opiskelijoiden apurahoja vähennetään 40 % helmikuusta 2021 alkaen. Tiedon asiasta vahvisti yliopiston rehtori Lyubov Gorbatov, 29.ru kirjoittaa.

Yliopiston johto piti hiljattain kokouksen, jossa opiskelijoille ilmoitettiin stipendien vähentämisestä. Yksi tilaisuudessa läsnä nälleistä oppilaista paljasti yksityiskohdat.

”Kokouksessa rehtori sanoi: ”Et ole nälissäsi” ja että lääketieteessä on hyvin vähän rahaa, joten stipendejä vähennetään. Kirjanpitäjä sanoi: ”Läpäisit kokeet liian hyvin, joten rahaa ei ole tarpeeksi.” Uskomme, että tämä loukkaa oikeuksiamme, ja haluamme julkistaa tämän tosiasian”, opiskelija sanoi.

Nyt opiskelijoiden erinomaiset opiskelijat alkavat saada 3 759 ruplaa, vaikka saivat aiemmin 6 315 ruplaa. Muutokset vaikuttavat lisääntyneeseen stipendiin ja jopa sosiaaliseen.

Tilannetta kommentoitiin yliopiston johdossa. Oppilaitoksen rehtorin Lyubov Gorbatovan mukaan tapaaminen opiskelijoiden kanssa pidettiin, siihen osallistui noin 100 opiskelijaa eri kursseilta ja tiedekunnissa.

”Kaikentyyppisten apurahoitteen kokoa tarkistetaan näihin tarkoituksiin sovellettavan rahoituksen muutoksen vuoksi. Helmikuusta 2021 alkaen on nimetty kaikentyyppisiä apurahoja, joiden koko täyttää vakiintuneet standardit. Stipendien koko on hyväksytty yliopiston paikallisissa määräyksissä ja se julkaistaan yliopiston virallisilla verkkosivuilla kolmen työpäivän kuluessa tilauksen allekirjoittamisesta”, johtaja kertoi.