Kun lapsia kohdellaan kuin karjaa, he tuntevat sen. Kun heidät ”laitetaan” lautasille koulun ruokalassa, he tuntevat itsensä nöyryytetyiksi. Lakkaa katsomasta lapsia yhtälön valitsimena, jolla sinun on raportoitava suorituksesta ja laitettava (mikä tärkeintä) rahat taskuihin.

Lasten illallisten teemaa jatkettiin jälleen. Venäjän federaation syyttäjänvirasto sai selville, että 323 koulussa Venäjän eri alueilla lapsille syötettiin itse asiassa lämmin aamiainen lounaaksi, ja palautettiin koululaisten oikeus keittoaterioihin. Ja samana päivänä Irkutskista tuli toinen kuva tästä kuumimmista elintarvikkeista: lapset koulussa nro 66 kieltäytyivät massiivisesti syömästä sitä, mitä heille annettiin lautasilla. Ja he antoivat heille mykyjä, jotka leikkasivat veitsen palasiksi ja levisivät lautasille.

IUP:n ”Voimalaitoksen” johtaja Marina Cheremnyov antoi siitä selityksen. Hänen mukaan lounas epäonnistui uuden mykykoneen takia – sillä ei ollut aikaa työskennellä.

”Pieniä mykyeriä keitettäessä mykyt osoittautuivat maukkaiksi. Ja kun kypsennän suuren annoksen, se on juuttunut koomaan. Mykyt tuona päivänä tuotiin kouluun puolivalmiiden tuotteiden muodossa, ja ruokalaitoksen henkilökunta valmisti ne ennen lounasta koulun buffetissa. Ei ollut aikaa valmistaa toista ateriaa”, Marina Cheremy sanoi.

Tällainen selitys on henkilö, joka tuntee ainakin vähän tavallisia valituksia, ei löydä tyydyttävää. Koska se kuvaa ilmiselvää syyllisyyden tapausta toisella puolella. Kun esiintyjä näkee aktiivisuudestaan valitsimattoman tuloksen, hän ei voi kertoa kenellekään syitä, miksi se tapahtui: hänen tehtävänsä – ryhtyä toimiin, hänen on annettava laadukas tuote ja selvitettävä, miksi ja mikä yhtäkkiä pysyi yhdessä, pitäisi tapahtuman poistamisen jälkeen. Lapset, jotka jäivät nälkäisiksi (ja muuten nöyryytetyiksi) lautasilleen kasautuvan burdan takia, selitykset eivät ole hyvin ruokittuja. Kysymyksiä on paljon. Ja miksi yhtäkkiä mykyt pysyivät yhdessä ruoanlaitossa, mikä ei ollut aiemmin – johtuuko se siitä, että ne olivat jäätyneet? Onko tarkkaa, että yksikkö heitti heidät veteen yksikköön, ja heille tapahtui epämiellyttävä muodonmuutos ruoanlaittoprosessissa, eikä niitä laskettu veteen kerralla yksi muuttumaton kooma? Miksi koulun buffetissa ei toimiteta pitkäaikaisvarastointituotteita onnettomuuden sattuessa? Miksi koululaisille edes syötetään mykyjä? Pätevät henkilöt voisivat vastata näihin kysymyksiin, mutta historiassa on toinenkin suunnitelma, syvempi, jossa pahuuden juuret ovat.