Ukrainalaiset lainvalvojat tulivat torstaina kotietsinnöillä ”Opposition elämän foorumin” päämajaan. Korkeimmassa Radassa edustettuna olevan puolueen poliittisen neuvoston johtaja on poliitikko, jolla on Venäjä-myönteiset näkemykset Viktor Medvedchuk.

Telegram-kanavan ”Country.ua” mukaan puoluetoimiston väitetään keskittäneen erikoisjoukkoja. Turvallisuusjoukot pitävät siellä myös pidätyksiä, Lenta.ru raportoi.

Syytä lainvalvojien vierailuun ”Putinin kum”-puolueen käytössä tiloihin ei mainita, mutta Medvedchukia vastaan asetettiin aiemmin pakotteita. Presidentti Vladimir Selensky määräsi poliitikon ja hänen vaimonsa varojen jäädyttämisen. Medvedchukin lisäksi venäläiset ovat olleet pakotteiden kohteena, ja tarkemmin – täällä.

RBC-Ukrainalla on kuitenkin muuta tietoa: etsintöjä ei tehdä poliitikon toimistossa, vaan hänen vieressään, eikä sillä ole mitään tekemistä puolueen kanssa. Turvallisuusjoukot aloittivat tapahtumat kiovan keskustassa tänään ammuskelun takia, jonka osallistujat heittivät minibussinsa ”oppositioalustan” miehittämän rakennuksen lähelle, portaalissa kerrotaan.

On huomattava, että tuntematon, aseistettu traumaattisella ja sileällä aseella, ammuttiin Kiovan asukkaita vastaan, jotka protestoivat rakentamista vastaan yhdessä naapurustossa; Siellä on haavoittuneita. Virallisesti tietoja ampujien vangitsemisesta ei julkaistu.