Periaatteessa on loogista, että Alexei Navalnya vastaan nostetaan uusi tapaus paitsi tuomareiden ja syyttäjien loukkaamisesta, vaikka syyttäjänviraston vetoomus on jo jätetty pääkaupungin Yhdistyneen kuningaskunnan johtajalle. Ja jälleen veteraanin loukkaamisesta, jota Navalny on nyt kutsunut paitsi ”huligaaniksi” myös ”sätkynukeksi” ja ”tuskin eläväksi ihmiseksi, joka ei ajattele mitään”.

Hän loukkasi myös perhettään. Hän vaatii kostoa, koska he eivät odottaneet edes anteeksipyyntösanoja videobloggaaja-oppositiolta.

”Isä odotti, että Navalny viimeisissä sanoissaan pyytäisi vielä anteeksi häneltä, mutta valitettavasti näin ei tapahtunut. Päinvastoin, hän jatkoi iäkkään miehen pilkkaamista, loukkasi häntä ja koko perhettä, ja hänen suustaan kuulosti toistuvasti uusi panettelu, muuten et voi kutsua hänen loputtomia lausuntojaan taloudellisen etumme mukaisesti prosessista … Siksi tapauksen lopputulokseen ei tietenkään ole tyytyväisyyttä.”

Hän korosti, että hänen isänsä – suuren isänmaallisen sodan veteraani Ignat Artemenko oli aluksi kiinnostunut vain tapauksen moraalisesta, ei taloudellisesta puolesta. ”Isä ei haastanut oikeuteen moraalisista vahingoista, sillä hän vaati vain anteeksi panettelua ja loukkauksia”, Artemenko sanoi.

Oli vaikea sanoa: ”Olen pahoillani, jos pidät minua syyllisenä. Mutta sinua on täytynyt johtaa harhaan.”

Oppositiolle määrättiin 850 000 ruplan sakot. Mutta kun veteraani saa nämä rahat, sitä ei tiedetä, vaikka kaikki FBC: n ja Alexei Navalnyn tilit pidätettiin.